Hétvégi riasztások

2024.01.08. 16:52

Árokba esett lovat is mentettek a somogyi tűzoltók a hétvégén

Hét műszaki mentéshez és ugyanennyi tűzesethez riasztották az elmúlt napokban a tűzoltókat.

Harsányi Miklós

Árokba esett egy ló a böhönyei Vásártér utcában. Az állat magatehetetlenül feküdt a vízelvezetőben, amíg a helyi tűzoltók a segítségére nem siettek. Az egység először megnyugtatta az állatot, majd heveder és mentőkötelek segítségével lábra állították a patást, amely sérülések nélkül megúszta az esést.

– Parkoló teherautónak hajtott egy személyautó Kadarkút külterületén – tájékoztatott a  somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. – A gépkocsiban ketten utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították.

A 68-as főútra dőlt fa miatt kérték a nagyatádi tűzoltók segítségét. Pamuk külterületén villanyvezetékre, a marcali Berzsenyi utcában kerítésre dőlt fát távolították el a marcali tűzoltók. Meggyulladt a lerakódott korom hétfőre virradóra éjjel egy lábodi családi ház kéményében. A nagyatádi tűzoltók eltávolították a fűtőanyagot a tüzelőberendezésből, kitisztították a kéményt és hőkamerával átvizsgálták a füstelvezető környezetét. A tűz a tetőre nem terjedt át, a lakók a ház fűtését nem tudják más módon megoldani, ezért ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában