NAV

2024.01.15. 08:34

Lebukott a cigi szállító

Közel hárommillió forint értékű adózatlan cigarettával tömte meg autóját egy bolgár férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Csörnyeföldnél ellenőriztek.

Sonline.hu

Zala vármegye egyik útján állítottak meg az egyenruhások egy angol rendszámú autószállító trélert, hogy ellenőrizzék a rakományát. A jármű sofőrje és utasa egészen a lebukásig hallgatott az „extrával felszerelt” autóról. A szállított gépkocsi átvizsgálásakor a pénzügyőrök nemcsak a kerekekben találtak cigarettát, hanem az utastérben és az ülések aljában is meglelték az illegális dohányterméket. A sofőr azt mondta, hogy a tréleren vontatott jármű és a kerekeiből kiszedett cigaretta az övé, de a többiről nem tud semmit. A pénzügyőrök összesen 1300 doboz magyar zárjegy nélküli adózatlan dohányterméket szedtek ki a járműből. A 32 éves sofőr több millió forint bírságra számíthat és jövedéki törvénysértés, valamint költségvetési csalás miatt is felelnie kell. Ahhoz, hogy a külföldi utazás felhőtlen legyen, érdemes tisztában lenni az utasforgalomra vonatkozó vám- és egyéb szabályokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában