Hétvégi riasztások

2024.01.29. 16:12

Összeütközött és árokba csapódott két autó

A négy tűzeseten kívül kilenc műszaki mentéshez riasztották a hétvégén a somogyi tűzoltókat.

Harsányi Miklós

Fotó: Katasztrófavédelem

Egy cukorrépát szállító nyerges vontató péntek délután árokba csúszott Magyaratád és Ráksi között. A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tűzoltói áramtalanították, majd két csörlő segítségével kerekeire állították és kivontatták az árokból a szerelvényt. A sofőr nem sérült meg a balesetben. A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság hétfőn azt is közölte: mintegy két hektáron égett a száraz aljnövényzet Kőröshegy külterületén. A siófoki és a kőröshegyi tűzoltók kéziszerszámokkal körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.
Rosszullét miatt riasztották a helyi tűzoltókat péntek este az egyik kaposvári,  Kossuth téri lakáshoz. Az egység méréseket végzett és nagy koncentrációban kimutatta a mérgező szén-monoxid gázt a levegőben. A mentőszolgálat munkatársai egy embert kórházba szállítottak. 
– Egy barcsi telep fűrészpor tároló silójában keletkezett tűz szombat délelőtt – közölték. –  A barcsi és a nagyatádi tűzoltók munkáját a somogyi katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az egységek vízsugarakkal oltották az izzó részeket és hőkamerával folyamatosan méréseket végeztek. A szakemberek csaknem húsz óra alatt tudták teljesen leüríteni a tárolót. A tűzoltók  végig biztosították a helyszínt és megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen.
Összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó szombaton a 67-es főút Bőszénfa és Antalszállás közötti szakaszán. A műszaki mentést a kaposvári tűzoltók végezték. A járművekben összesen öten utaztak, ketten megsérültek a balesetben.
A riasztó hangjára, majd a tető alól szivárgó füstre lett figyelmes a bejelentő, aki vasárnap éjszaka a balatonlellei Úszó utcából kérte a tűzoltók segítségét. Egy családi ház konyhájában égett a födém, amit a balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral elfojtottak. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább. Az egység átvizsgálta az épületet, amelyben senki sem tartózkodott. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában