Fotók és videó!

2024.02.05. 15:35

A rendőröket is meglepte, mennyi illegális fegyvere volt a férfinak

Robbanóanyagokat, fegyvereket és lőszereket is tarott egy férfi, mely arzenál egy kisebb hadsereg felfegyverzésére is elegendő lett volna.

Kovács Gábor László

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérése alapján a rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársai segítségével Fejér vármegyében egy soponyai tanyán fogtak el egy férfit, aki engedély nélkül tartott fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket. A nyomozók egyszerre három helyszínen, Soponyán, Szőlősgyörökön és Székesfehérváron tartottak házkutatást. A rendőrök a 49 éves férfinál összesen 69 lőfegyvert, pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat, 28 alkatrészt, pisztolycsöveket, tokokat, hangtompítókat, 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot találtak, úgymint TNT, paxit, termit, lőpor, valamint 7391 lőszerre is bukkantak a rendőrök.

A somogyi nyomozók lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás alatt beszerzett adatok szerint a székesfehérvári férfi fegyverek és a lőszerek tartásához hatósági engedéllyel nem rendelkezett. Az ügyben a nyomozást a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja.

Videókon a házkutatás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában