Fotók

2024.03.08. 14:36

A gyalogosok és biciklisek biztonságára is ügyelnek a rendőrök

Autók között cikázó gyalogosok, járdán tekerő kerékpárosok, váratlanul felgyorsuló rollerező fiatalok – megannyi hétköznapi közlekedési szituáció, amelyekből gyorsan balesetveszélyes helyzet alakulhat ki.

Kovács Gábor László

A gyalogosok és kerékpárosok biztonsága érdekében tartottak közlekedési akciót pénteken délután a legnagyobb csúcsforgalomban a kaposvári bevásárlóközpontok környékén. A rendőrök arra hívták fel a figyelmet, hogy bár a kerékpárosok és a gyalogosok a legvédtelenebb szereplői a közlekedésnek, ám pont ezért nekik jobban oda kell figyelniük arra, hogy szabályosan közlekedjenek. 

Fotók: Lang Róbert

– A szabályszegő autóvezetőkkel szemben is intézkednek, mert lényegesnek tartják, hogy az autóvezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok odafigyeljenek egymásra – mondta Katona László rendőrhadnagy, a kaposvári rendőrkapitányság forgalomellenőrző alosztályának vezetője. Hozzátette: a gyalogosok közül sokan nincsenek tisztában a KRESZ szabályaival, gyakran könnyelműen és rosszkor lépnek az úttestre. 

A kerékpárosok felszereltségét is ellenőrzik, különösen a világítást, hiszen éjszaka, korlátozott látási viszonyok idején ez életmentő lehet. Emellett általános tünet lehet a figyelmetlenség, főként pénteken délután, tapasztalta. A mozgó akcióban két rendőrautó vett részt, és azonnal megállították azt, akinél kiszúrták a szabálytalanságot. A jövőben hasonló ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedés résztvevői, de más városrészekben és más időpontokban, jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában