Súlyos sérülés

2024.04.23. 08:54

A telefon után nyúlt a sofőr, így borult fel a kocsi

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó ittas járművezetéssel vádol egy huszonéves férfit, akinek utasa súlyosan megsérült Csömend külterületén.

Kovács Gábor László

A férfi 2023 áprilisában viszkit és sört ivott egy somogyvári kocsmában, majd autójával két utast szállítva Somogyszentpálra indult. A két ismerőse közül a hátsó ülésen utazó férfi a biztonsági övét nem használata. 

A nyirkos, esős időben, a megengedett sebességet túllépve vezetett, miközben a műszerfalhoz csatlakoztatott mobiltelefonról zenét hallgattak. A készülék csatlakozója azonban útközben kicsúszott a helyéről, ezért az ittas férfi a telefon után nyúlt, de közben a tekintetét lefelé irányította, ezért a kocsi az úttesten balra tért. Amikor újra felnézett, már nem tudott korrigálni, és a jármű szalagkorlát felett átzuhanva átfordult, és az árokba csapódott, végül a tetején állt meg. A hátul utazó sértettnek eltörtek a gerinccsigolyái. 

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Marcali Járásbíróság a fiatal kora ellenére már többszörösen büntetett előéletű vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyektől és a közúti járművezetéstől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában