Bika, ló, hal

2017.08.24. 17:00

Berepültek: állati gólyatábor a Kaposvári Egyetemen

Berepültek a gólyák – három nap a Kaposvári Egyetemen, mely nem a tanulásról, hanem az ismerkedésről és a feladatokról szól.

Koszorus Rita

Bikarodeózás, vakon lovaglás és szumóverseny is várta a Kaposvári Egyetem leendő elsőseit a hagyományos gólyatáborban. A kétnapos programra négyszázan jöttek el, a legtöbben azért, hogy ismerkedjenek a csoporttársakkal. – Jókat hallottam az egyetemi gólyatáborokról – mesélte a színész szakra felvételt nyert Pál Péter. – Kicsit tartottam azért a feladatoktól, de elsőre jónak tűnik mindegyik. Változatos a program, ráadásul ismerkedhetek a leendő csoporttársaimmal.

Éppen ez volt a tábor célja, hogy összehozzák a fiatalokat, hiszen nagy változás az életükben, hogy ősztől középiskola helyett egyetemre járnak. – Megismerik az egyetem szervezeti egységeit, kollégiumát és a tanárokat, valamint társaikat is – mondta el kérdésünkre Szávai Ferenc rektor. – Ez nem egy könnyű út, amelyre szeptemberben lépnek, de ha jól csinálják sikeresek lehetnek.

 

Ez a három nap azonban nem a tanulásról szól, hanem arról, hogy egymással és a Kaposvári Egyetemmel ismerkedjenek. De emellett a somogyi megyeszékhelyről is információkat gyűjthettek a gólyák, hiszen Kaposvár ismereti verseny is a programok között szerepelt. Ez azonban csak egy volt a számos lehetőség közül. – Próbáltunk olyan feladatokat összeállítani, amelyekben az ügyesség és az aktivitás a fő szempont – mondta a szervezés oroszlánrészét magára vállaló Nagy János.

Ügyességi pályán kellett teljesíteniük a hallgatóknak az egyik helyszínen. Itt különböző akadályok között haladtak végig, s még egy vizes árok is nehezítette a feladatot. Volt, aki nem maradt szárazon, de csak a tévesztésért járt hibapont.

Lovon és bikán is lovagoltak

Tizenhat csapatnak kellett olyan feladatokat végrehajtani, mint a szumóverseny, bikarodeó, dárdahajítás. Érdekesség volt a halfogás is: élő halakat kellett puszta kézzel kifogni egy ötven centiméter mély gödörből. A fiatalok egyik kedvence a vakon hajtás volt: a diákok egymást hajtották bekötött szemmel fogatban. Az egyetemi oktatók csapata is vetélkedett, ottjártunkkor éppen kötélhúzásban igyekeztek leendő tanítványaik fölé kerekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában