Helyi közélet

2017.08.06. 17:12

Családias hangulat és kiváló borok a siófoki Fröccsfesten

Kiváló balatoni borokat kóstolhattak kellemes környezetben azok, akik részt vettek az ötödik Siófoki Borpart és Fröccsfeszten. A vendégek kedvence a hosszúlépés volt, sokan oltották szomjukat balatoni nedűkkel a forróságban.

Koszorus Rita

Zajos tóparti hangulat helyett, családias és könnyed kikapcsolódás várta tíz napon keresztül a Siófoki Borpart és Fröccsfeszt vendégeit. A rendezvény összefogás eredménye, hiszen a Siófoki Önkormányzat, a Kálmán Imre Kulturális Központ és a Balatoni Hajózási Zrt. támogatásával valósította meg a Siófoki Fürdőegylet. – Alternatív lehetőséget és helyszínt szerettünk volna biztosítani a turistáknak – mondta el érdeklődésünkre Hegyi Károly, a Siófoki Fürdőegylet elnöke. – Sok program van a napokban a városban, a Plázs, a Kulturális Központ és a Szabadtéri Színpad is kínál lehetőségeket. Azonban ilyen meghitt hangulatú, családi rendezvény ez az egyetlen.

A Petőfi-sétány koktélozós estéit így jól ellensúlyozta a Hajóállomáson tartott Borpart és Fröccsfeszt, tette hozzá a Fürdőegylet elnöke.

Balatoni nedűkből természetesen nem volt hiány a rendezvényen. A Kecskés Szilárd és Fia Pincészet Siófok egyetlen kézműves borászataként kínálta nedűit. – A fröccsöt keresik a vendégek, fehéret és rozét egyformán – mondta a tulajdonos felesége, Gigler Anikó, aki a szórakozásban szomjukat oltókat szolgálta ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában