Bejött a takarékosság

2017.08.20. 17:38

Modern tálalókonyhát adtak át a Nagyatádi Kórházban

A Nagyatádi Kórházban állománygyűlésen tájékoztatták az orvosokat és a szakdolgozókat a pályázati eredményekről, a várható fejlesztésekről a vezetők.

Györke József

Pósa István főigazgató a közelmúltban – pályázati pénzekből – átadott és felújított kórházi egységekről, azok bekerülési költségeiről és a dolgozókra, valamint a betegekre gyakorolt kedvező hatásairól számolt be. Az elégedettségi felmérések alapján az orvos és beteg közti empátia jó. Ugyancsak jónak értékelték az orvosi és szakdolgozói gárdát, akiket jól képzetteknek ismernek el az érintett kérdőívet kitöltők. Azon vannak, hogy a betegek még jobban érezzék magukat a kórházban, minél korszerűbb körülményeket igyekeznek biztosítani számukra. Ezt a célt szolgálja a tálalókonyha is, melyet a legkorszerűbb eszközökkel láttak el. Nem kellett dolgozókat elküldeni, a nyugdíjba készülők végkielégítéssel távoztak. Pósa István úgy látja, a lakosság körében is mind többen veszik ismét igénybe a konyhai szolgáltatást.

Orbán Csaba stratégiai igazgató elmondta, jelenleg több pályázatuk vár befogadásra. Kiemelte, igyekeznek minden módot megragadni, hogy a kórházat, annak eszközállományát a lehető legmodernebbre tudják cserélni (volt köztük még negyven éves is.). Kiemelten kezelik a munkahelyi képzést, a mobilröntgengép és az ultrahang készülék vásárlását, valamint az egészségügyi fejlesztéseket. Szeretnék létrehozni az EFI-t (Egészségügyi Fejlesztési Iroda). Tervbe vették a kilenc járóbeteg-ellátó részleg korszerűsítését, átalakítását, valamint a tüdőgondozó elhelyezését az intézet bejárati részén. Kiemelten kezelik a dolgozók oktatását, képzését is. Közben a kórtermek felújítását, a nyílászárók cseréjét is meg akarják valósítani. Sajnos az épület fekvése miatt télen az északi szél átfúj az épületen, nyáron pedig a meleg egész nap hevíti a déli fekvésű kórtermeket. Ezek mellett nem mondtak le egy CT készülék beszerzéséről sem, már „csak” a 4-5 milliárd forintot kell hozzáadni.

Szerecz Zsuzsanna ápolási igazgató hozzáfűzte, nagyon sok ellenőrzésen jutottak túl sikeresen. (Állami Számvevőszék, ÁNTSZ, munkavédelmi felügyelőség, szakmai ellenőrzések), ahol háromezer adatot vizsgáltak meg. Örül annak, hogy nem marasztalták el az intézményt, rendben találtak mindent, illetve javasoltak változtatásokat. Az ápolási igazgató megköszönte a dolgozók odaadó munkáját.

Szentgróti József gazdasági igazgató elmondta, a takarékossági intézkedésnek hála, a kórház gazdasági helyzete jobb az elmúlt év hasonló időszakához képest. Az elmaradt jubileumi jutalmakat – az anyagi helyzet függvényéban – havi lebontásban adják ki. Elmondta azt is, nem visszalépés a konyha tálalókonyhává alakítása. Eddig gőzüzemű volt, mely tetemes költséggel üzemelt. Egy új konyha kialakítására nem volt anyagi lehetőségük, így a tálalókonyhát szerelték fel a legmodernebb gépekkel. A Kaposi Mór Oktató Kórházban készítik az ételeket és a megyeszékhely kórháza el is szállítja az ételt Nagyatádra.

A tájékoztatók után adták át az új tálalókonyhát. Szászfalvi László országgyűlési képviselő megköszönte a megálmodók és a pályázat készítőnek a munkáját, s elmondta, örül a sikeres megvalósításnak. Szászfalvi László hozzátette: igaz, hogy még kellene négymilliárd forint, hogy még korszerűbb legyen az intézmény, de egyértelmű, világos célokat tűzött ki maga elé a kórház, s ezek a tendenciák jók. Szászfalvi László összetartó, jó csapatként említette meg a Nagyatádi Kórház kollektíváját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában