Élő közvetítés

2017.09.08. 19:06

Sztrájkolnak a Tesco dolgozói, megbénult az áruház

Percről-percre követjük az eseményeket. A kaposvári áruházban estére tömeg alakult ki.

Sonline

– Sztrájkolnak a Tescoban – hallottuk péntek délután a kaposvári áruházban. Pénteken 16 órától éjfélig, szombaton tíztől 24 óráig sztrájkolnak a Tesco-Global Zrt. munkavállalói, jelentette be a távirati iroda beszámolója szerint Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. A kaposvári Tesco hipermarketben pénteken hatalmas sorok kígyóztak a kasszák előtt, a 33 pénztárból ottjártunkkor csupán öt működött. Nem volt rózsásabb a helyzet az önkiszolgáló fizetőhelyeken sem: megpakolt bevásárlókocsikkal hosszú ideig vártak sorukra a vevők. Tekintettel a helyzetre, a biztonsági őrök is éberen ügyeltek a rendre, bár a 10-15 perces várakozás miatt volt, aki otthagyta a hipermarketet, s másik üzletbe ment vásárolni.

22:06

Lassan itt a vége, még szállingóznak az áruházba, főleg fiatalok, de finomán tudtukra adja a biztonsági őr, hogy zárnának. Az elhagyott kocsik között szlalomoznak még vásárlók. Végezetül néhány kép a kora esti órákról.

21:43

Érkeznek még a vásárlók. Vannak fiatalok, akik az esti szórakozáshoz keresnek egy kis hozzávalót. A pénztáraknál javult némiképp a helyzet, kevesebbet kell várni, de nem nyílt új kassza. A diákmunkások jól bírják a strapát.

21:23

A délután folyamán 5 pénztár működött és az önkiszolgáló. A kasszáknál jellemzően diákmunkások voltak, nem az áruház saját dolgozói. A kérdés már csak az, hogy kire marad a rendrakás a káosz után?

21:09

Ismét kaptunk pár fotót a korábbi állapotokról: elhagyott kosarak és kocsik, hosszú sorok a pénztárnál.

20:55

Az áruház pénteken és szombaton a sztrájktól függetlenül ugyanúgy este tízig tart nyitva.

20:40

Átlagosan 15-20 percet kell várni a kasszáknál. Öt kassza működik, valamint az önkiszolgáló, ahol szintén folyamatosan nagy a sor, talán itt még többet is várnak a vásárlók, mint a többi pénztárnál.

20:26

Volt aki a pénztárnál adta fel, mindenfele elhagyott bevásárlókocsik és termékek hevernek.

20:16

Mostanra már kevesebb vásárló érkezik, úgy tűnik értesültek a kialakult helyzetről.

20:03

Az olvasói fotókon jól látszik, hogy sokan inkább elhalasztották a bevásárlást.

19:20

– Soha nem kerülünk sorra – sóhajtozott egy vásárló, aki már bizonyára régóta várja, hogy a kasszához kerüljön. Egy másik hölgy azt panaszolta ismerősének, hogy szombaton érkeznek a rokonok ebédre, ez az utolsó alkalma bevásárolni, de ha így folytatódik ebédre sem ér haza.

19:09

Olvasónktól kaptuk ezt a videót, amin látható a kialakuló nagy tömeg. Amennyiben Önnek is vannak fotói, videói küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

 

18:55

Az esti órákban egyre csak érkeznek a vásárlók, kevesen tudják csak azonban, hogy néhány kassza működik mindössze, így már egészen hosszan kígyóznak a sorok. Sokan a megpakolt bevásárlókocsit is hátrahagyják, inkább elmennek máshova.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában