Megyei időjárás

2017.09.17. 07:00

Vidám vasárnap még lehet, de nem az idő miatt

Szomorú időnk lesz ma. Esős, és az elmúlt napokhoz képest még hideg is... Mire felszakadozik a felhőzet, igazából vége is lesz a hétvégének.

Sonline

young girl enjoying the rain

Somogy megyében, vasárnap délelőtt kellemetlen idő ígérkezik. Délelőtt borongós időben, gyakori esőre számíthatunk. Délután megszűnik a csapadék, elvékonyodik, csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Hűvös lesz. A légmozgás nem lesz számottevő. Éjszaka derült, párásodó, hideg idő várható. Foltokban köd is kialakulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

vasárnap reggel 12,

vasárnap délután 17,

hétfőn reggel 6 fok körül alakul.

Vasárnap már a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak majd időjárási okokból megjelenő tüneteket. Fejfájás, erősödő migrén lehet a legáltalánosabb panasz. (forrás: met.hu)

Nem maradunk eső nélkül később sem...

- Hétfőn kellemesebb idő várható, általában sok napsütéssel. De délután felhősödés kezdődik, és már gyenge záporeső is kialakulhat.

- Kedden és szerdán jelentős eső, borult, hideg idő valószínű.

- Csütörtökön jelentős csapadék már nem hullik előreláthatólag, de kisebb esők, záporok előfordulnak, és a felhőké lesz a főszerep. Csak kevés helyen várható napsütés. Hűvös lesz.

- Pénteken, szombaton ismét kellemesebb idő ígérkezik, gyakori napsütéssel, kismértékű hőmérséklet-emelkedéssel. (forrás: eumet.hu)

 

Azért vannak helyek, ahol még nálunk is rosszabb a helyzet:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában