2017.10.08. 16:23
Hallal erősített rá Siófok az első októberi hétvégére
A halételekről szólt a hétvége Siófokon. A város őszi nagyrendezvénye, a Halfesztivál ezúttal is magába sűrített mindent, ami a halakkal kapcsolatos, hiszen az uszonyosokról szóló filmektől a kiállításon át egészen a gasztronómiai élményekig minden fellelhető volt a város főterén.
A Halkorzón a legkülönbözőbb halas ételeket kóstolhatták a vendégek. Volt sülthal, a halászlé 1500 literes bográcsban főtt és a helyi egyesületek is kitettek magukért a részvételükkel szervezett főzőversenyen.
Nem maradt el a street food bajnokság sem, aminek zsűrijét az egykori gasztrokibic, Sági Szilárd vezette. Hagyomány már az is, hogy a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája különleges nevű, halas finomsággal rukkol elő a Halfesztivál alkalmából. Az elmúlt évben kreált Halacsinta után Nagy Róbert séf és csapata ezúttal Nyurgombóczot készített haltej sodóval. Az iskola csapata a halas étellel nemcsak az egészséges táplálkozásra igyekezett felhívni a figyelmet, hanem a Krúdyban elérhető oktatásra is.
Halas ételek minden mennyiségben Siófokon