videó és galéria

2017.10.08. 16:23

Hallal erősített rá Siófok az első októberi hétvégére

A halételekről szólt a hétvége Siófokon. A város őszi nagyrendezvénye, a Halfesztivál ezúttal is magába sűrített mindent, ami a halakkal kapcsolatos, hiszen az uszonyosokról szóló filmektől a kiállításon át egészen a gasztronómiai élményekig minden fellelhető volt a város főterén.

Kolumbán Tünde

A Halkorzón a legkülönbözőbb halas ételeket kóstolhatták a vendégek. Volt sülthal, a halászlé 1500 literes bográcsban főtt és a helyi egyesületek is kitettek magukért a részvételükkel szervezett főzőversenyen.

Nem maradt el a street food bajnokság sem, aminek zsűrijét az egykori gasztrokibic, Sági Szilárd vezette. Hagyomány már az is, hogy a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája különleges nevű, halas finomsággal rukkol elő a Halfesztivál alkalmából. Az elmúlt évben kreált Halacsinta után Nagy Róbert séf és csapata ezúttal Nyurgombóczot készített haltej sodóval. Az iskola csapata a halas étellel nemcsak az egészséges táplálkozásra igyekezett felhívni a figyelmet, hanem a Krúdyban elérhető oktatásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában