Waldheim-Siófok

2017.10.03. 14:56

Németországi kapcsolatokkal erősít Siófok

A németországi Waldheimba utazott a Siófoki Szakképzési Centrum küldöttsége, Szamosi Lóránt főigazgató és Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere. A helyi önkormányzati vezetőkkel lehetséges cserediák programról tárgyaltak.

Koszorus Rita

Az elképzelések szerint a waldheimi Oberschule tanulóit fogadnák Siófokon, s a magyar diákok a szászországi intézményben szerezhetnének új ismereteket. – A városnak van egy saját étterme, ahol a nyári gyakorlatot tölthetnék – mondta Szamosi Lóránt főigazgató. – De cukrászda is található Waldheimban, ahol a tanulóinkat fogadnák. Ez egy jó lehetőség volna ismeretbővítésre, hiszen teljesen más a gasztronómiához való hozzáállás Németországban.

Szamosi Lóránt – akit telefonon értünk el Waldheimban – hozzátette: a nyelvtanulás szempontjából is hasznos lesz a magyar fiataloknak a németországi gyakorlat. Steffen Ernst polgármesterrel és Jan Genscher rektorral arról egyeztetett Szamosi Lóránt és Hamvas Péter, hogy első körben 8-10 diákot fogadnának Siófokon és Waldheimban. A létszámot idővel növelnék, hiszen a testvértelepülés iskolája nyitott az együttműködésre. – Most úgy látjuk, hogy az első csoport Siófokról jövő szeptemberben érkezne Németországba – mondta a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója. A következő lépés az lenne, hogy a bajor testvérvárossal, Landsberggel is hasonló módon kiterjesszék a kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában