Here Comes The Sun

2017.10.25. 09:00

Óriási siker a YouTube-on a Balatonon zongorázó művész videója

A Balaton, egy zongora, egy virtuóz és egy őrültségekre bármikor kapható csapat ha találkozik, akkor abból rossz nem sülhet ki.

Kolumbán Tünde

A balatonlellei BL YachtClub mostanra híressé vált arról, hogy mindig történik náluk valami, ami a túlmutat a megszokotton és ami jót tesz a Balaton imázsának is. Ezúttal Péter Bencét, a neves zongoristát kérték fel arra, hogy egy vitorlás trepnijén játssza el a „Here Comes The Sun” című örökbecsűt a Beatlestől. Tóth Balázsnak, a BL YachtClub vezetőjének nem is kellett sokáig győzködnie a többnyire külföldön zenélő fiatal művészt, aki az első megkeresésre rögvest válaszolt, és tettestárssá vált.

– Ezután már csak azon kaptuk magunkat, hogy tökéletes időben forgatunk a Balaton közepén, csodálatos napsütésben és a szél is mindig a megfelelő irányból fújt – elevenítette fel a forgatást az ötletgazda, aki eredetileg azon törte a fejt, miként tudna egy zenekart felvinni a vitorlásra, de aztán meglátta Péter Bence „Despasito”-ját a neten és a játékot hallva rögtön tudta, fel kell keresnie a virtuózt.

Ha egyszer egy üzlet beindul, onnan már nincs visszaút, és bár a megfelelő hangszert és hajót sem volt önnyű megtalálni, végül mégis olyan videoklip kerekedett az ötletből, hogy a múlt hét közepén közétett anyagot világszerte már százezrek látták.

A videó megjelenését az amerikai piachoz igazították, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a közzétételt követő első 10 órában már több ezren osztották meg a videót, ennek köszönhetően már akkor százezernél is többen gyönyörködhettek az őszi Balaton látványában. – Olyan sok emberhez jutott el a Balaton híre, hogy az elképesztő – mondta Tóth Balázs, aki az előttünk álló télre is töri már a fejét valami őrültségen. Talán még emlékeznek, hogy az év elején, hála a vastag jégtakarónak, jégkörhintára tették a kíváncsiskodókat a BL YachtClubnál. Ha az időjárás kegyes, pontosabban télhez illően hideg lesz, akkor ezúttal szaunát vinnének a jégre a lellei ötletelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában