változások

2017.10.30. 13:20

Tömegeket várnak a temetőkbe, forgalomkorlátozásokra kell számítani

Módosított az elmúlt hétvégén a zord időjárás a temetőbe látogatók szokásain. Korábban már a halottak napja előtti hétvégén sokan lerótták kegyeletüket, hogy elkerüljék a tömeget.

K.G.

Azonban a mostani viharos szél és az eső távol tartotta az embereket, vasárnap délután alig voltak a kaposvári sírkertekben. A temetkezési kft. munkatársai ezért arra számítanak, hogy mindenszentek idején és a halottak napján lesz nagyobb forgalom.

– A temetőlátogatók magas száma indokolja, hogy november 3-áig reggel 6 órától este 20 óráig legyenek nyitva temetőink – mondta Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. igazgatója.

A polgárőrség november 1-jén szerdán 8 órától 20 óráig tart szolgálatot, a Nyugati temetőben ketten, a Keleti temetőben négyen lesznek. A temetők szűkös befogadóképessége indokolja, hogy mindenszentek és halottak napján autóval csak reggel 6 órától délelőtt fél 10-ig lehet behajtani a kaposvári temetőkbe, ekkor vihetik be kocsival a hozzátartozók a nagyobb terjedelmű kegyeleti tárgyakat, koszorúkat, virágokat.

A temető környékén ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani október 31-én 9 óra és november 3-án 15 óra között Marcali belterületén, közölte a rendőrség. A Nefelejcs utcában a Széchenyi utca felől „Egyirányú forgalmi út” jelzőtáblát helyeznek ki a Kazinczy utca irányába. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában