kapcsolat

2017.11.03. 16:14

Kínában tanulhatnak a Kaposvári Egyetem hallgatói

Közös élelmiszertudományi posztgraduális képzésről és PhD hallgatói csereprogramról állapodott meg a Kaposvári Egyetem a Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemmel (CSUFT). A két intézmény vezetői aláírták az erről szóló szerződés, amely értelmében öt éven közösen képeznek hallgatókat.

Koszorus Rita

Agrár és közgazdaság-tudományi képzések területén fog együttműködni a Kaposvári Egyetem és a kínai Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetem a jövőben. A 27 ezer hallgatót képző intézmény Kína egyik legnagyobb egyeteme, ahol saját üzemében rizsből állítanak elő termékeket.

– Májusban jártunk kint a Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemen – mondta Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora. – Az intézmény teljesen üzleti alapokon működik saját termékeket állít elő, állami megrendeléseket teljesít és emellett saját kutatásokat is folytat.

A kínai egyetem kiterjesztené kapcsolatait Közép-Európába is. – Fontosnak tartjuk a nemzetköziesedést – mondta el kérdésünkre Liao Xiaoping, a CSUFT elnöke. – Már több mint húsz amerikai, észak- és nyugat-európai egyetemmel van kapcsolatunk, de a Kaposvári Egyetem az első közép-európai intézmény, amellyel közös jövőben gondolkodunk.

A két egyetem ugyanis magasan képzett élelmiszeripari és agrárszakemberek oktatását tűzte ki célul. – Phd és mesterszakos hallgatók képzéséről állapodtunk meg – mondta Liao Xiaoping, a CSUFT elnöke. – Ezen kívül ma arról is egyeztettünk, hogy közös kutatásokban is együttműködnénk.

Ehhez már tavasszal várják a kínai kollégákat, mondta Tossenberger János, kutatásfejlesztési rektorhelyettes a találkozón. Miután a két egyetem vezetője aláírásával is megpecsételte a közös munkát, a kínai delegáció megtekintette a Kaposvári Egyetem élelmiszertudományi laborját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában