Segítség

2017.12.13. 20:00

Már mindenüket eladták – édesapja ápolja a lebénult férfit

Kilátástalan helyzetbe került egy 39 éves építészmérnök fiatalember. Szabolcs 18 évvel ezelőtt, még a főiskolai évei alatt szenvedett autóbalesetet, amelynek következtében lebénult. A baleset után így is sikerült megszereznie diplomáját. Hosszú évekig családja ápolta otthonában, ám jelenleg már csak édesapja tudja segíteni. Az édesanya ugyanis hat éve elhunyt. 

Turbéki Bernadett

Nagy Szabolcs szellemileg teljesen ép. Balesete után építészmérnökként dolgozott otthonról, ám a sok üléstől egy olyan seb alakult ki testén, amely nehezen gyógyul. A hagyományos módszerek már nem használtak neki, ezért orvosi javaslatra egy több százezer forintos kezelést kell kapnia folyamatosan. A család már mindenét eladta, minden tartalékát felélte, hogy Szabolcs sebe begyógyulhasson, ebből egy évig tudták finanszírozni a havi 360 ezer forintos kezeléseket.

Az orvosok szerint a fiatalembernek még egy évig kellene a kezelést kapnia, hogy a mély sebe begyógyuljon, ám a pénz elfogyott. Az USA-ban kifejlesztett V.A.C. Ultra Therapy System gépbérletének díja 60 ezer forint, a hozzá tartozó kötözéshez használatos eszközök költsége pedig 300 ezer forintra rúg havonta.

Közben rálelt egy igényeinek megfelelő Budapest környéki otthonra is, ahol vannak szakápolók, és akár éjszaka is ránéznek, ám a bekerülési költség hatmillió forint lenne. A havi 130 ezer forint ápolási díjat még ki tudná fizetni, ám a bekerülési költséget és a gyógyuláshoz szükséges eszközöket már nem bírja önerőből finanszírozni. Mivel Szabolcs fiatal koránál fogva csak rövid ideig dolgozott a balesetet megelőzően, így jelenleg még a százezret sem éri el a havi bevétele. A számítástechnikában is jártas fiatalember azt reméli, hogy támogatókra lel, akik a Borostyán Időskorúak Otthona Alapítványon keresztül, segíteni tudják. A bankszámlaszám, amelyen keresztül a fiatalemberhez kerül az adomány: 12072514-01618926-00100004.

– Természetesen nem csak anyagi segítséget fogadok el. Édesapám egyre kevésbé bírja az ápolásommal járó nehézségeket. Ha lenne valaki, aki néha tehermentesíteni tudná, az is segítség lenne, mint ahogy az is, hogy a speciális kötszereket megszponzorálná egy támogató – mondta el megkeresésünkre Nagy Szabolcs. – Jelenleg ágyban fekszem, mindenhez segítséget kell igénybe vennem, ám a sebgyógyulás után, ha már felülhetek, újra szeretnék dolgozni, akár annak a cégnek is, aki segítené a felépülésemet – mondta a fiatalember.

Nagy Szabolcs korábban műszaki rajzokat is digitalizált, ért a számítógéphez és adminisztratív feladatokat is elvégezne gyógyulása után.

Fotónk csak illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában