együtt dolgoznak

2017.12.18. 20:20

Több rendőri figyelem jut a romáknak

A kisebbségek napján Kaposvár Roma Nemzetiségi Önkormányzata ünnepi közgyűlés keretében értékelte az elmúlt évet és adta át a Roma Nemzetiségekért Díjat.

Koszorus R.

A Kaposszentjakabi Művelődési Házban tartott rendezvényen Kátai Attila, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt mondta: mozgalmas volt 2017. – Sok programot szerveztünk a cseri és a szentjakabi városrészben a romáknak – mondta. – Európai uniós források is rendelkezésünkre álltak, partnerként szerepeltünk a bűnmegelőzés és a közbiztonság javítását célzó projektben.

Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere azt mondta: Kaposvár közösségének fontos részét képezik a kisebbségek. – Általuk színesebbé és gazdagabbá tud válni a város – mondta.

Balogh Imre, a Somogy Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke azt mondta: ha tisztességesen végzik munkájukat a szakemberek mindegyik oldalon, akkor érhetnek el sikereket. – Ha azok, akik a roma integrációt komolyan gondolják, legjobb tudásuk szerint dolgoznak, hosszú távon gyümölcsöző lehet az együttműködés – mondta a megyei roma vezető. A rendezvényen Molnár Gábor megyei rendőr-főkapitány elmondta: az áldozatsegítés és a romákkal való kapcsolattartás kiemelt feladatuk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában