megyei időjárás

2018.02.06. 07:00

Felhőcskék takarhatják el a napsütést

Szokásos kemény, hideggel indítunk, majd nap közben változó felhősödés mellett olykor a nap is kisüthet.

Sonline

Somogy megyében kedden gyenge, déli, délkeleti légmozgás ígérkezik. A fagyos, párás, foltokban ködös reggelt követően a köd, ködfelhőzet vékonyodik, szakadozik. Napközben felhős, ködfelhős, illetve szűrt napsütéses időszakok váltakozására van kilátás. Említést érdemlő csapadék nem hullik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

kedd reggel -3,

kedd délután +3,

szerda reggel -1 fok körül alakul.

Légköri front nem lesz felettünk, de a magasban néhány fokkal enyhébb levegő érkezik. Gyenge melegfront jellegű hatás várható. Az erre érzékenyeknél felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon. (forrás: met.hu)

És ahogy később lesz:

– Szerdán előreláthatólag beborul az ég, kisebb szitálás, eső, esetleg átmeneti havas eső is előfordulhat, majd estétől már kiadósabb, vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás.

– Csütörtökön borongós időben időszakos, gyenge, vegyes halmazállapotú csapadékra készülhetünk. Havas eső, eső, átmeneti hószállingózás egyaránt előfordulhat a nap folyamán.

– Pénteken is sok felhőre van kilátás, és szitálás is előfordulhat, de vékonyodni kezd a felhőtakaró.

– Hétvégén az évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű, délen kissé enyhébb, változóan napos-felhős idő ígérkezik. Vasárnapra valószínű most több napsütés. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában