videó

2018.02.23. 20:00

Generációk ünnepeltek közösen a centenáriumi Munkácsy-esten

Korábbi és mai diákok, tanárok együtt ünnepeltek pénteken a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium fennállásának századik évfordulója előtt tisztelgő jubileumi Munkácsy-esten.

Gyeszát Zsolt

– A Munkácsy szellemiségének legendája van, melynek titkára egész 2018-ban keressük a választ – mondta köszöntőjében Gyallai Katalin, a gimnázium igazgatója. – Az egészen biztos, hogy iskolánk fennmaradását meghatározta a mindenkori igazgatók és pedagógusok elszántsága, a közös alkotómunka, a tenni akarás. Mi, az iskola jelen tagjai hitet teszünk arra, hogy fiataljaink kellő tudással, emberi tartással hagyják el az almamatert, és a soron következő generációk évszázadokon át éltetni fogják nagy múltú iskolánk hírnevét.

– Elismerésre méltó az iskola közösségteremtő ereje – jegyezte meg Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója. – A jó közösség legfőbb ereje, hogy minden tagjára oda tud figyelni, ilyen a Munkácsy.

– Illesse köszönet, hála és megbecsülés mindazokat, akik tudásukat, szívüket és lelküket adták és adják ma is az egyik legfontosabb közügyhöz – mondta Szita Károly polgármester. – Iskolánk századik évfordulóján tegyünk együtt hitet a sikeres folytatás mellett. Fogadjuk meg, hogy Kaposvár mai polgáraiként mi is megtesszük azt, ami rajtunk múlik, és hogy egyre gazdagabbá tesszük azt a hagyományt, amelyet elődeink alapoztak meg és tápláltak az elmúlt száz esztendőben.

A hagyományokhoz hűen adták át a gálaesten a Pelle Erzsébet-díjat, mellyel minden évben egy tanár munkáját ismerik el a gimnáziumban. A centenárium évében posztumusz elismerésként adták át a díjat, melyet megosztva kapott Bíró Lajos, aki a gimnázium igazgatója volt 1918 és 1943 között, valamint Lóczy István, aki 1963 és 1988 között szintén negyedszázadon keresztül volt az intézmény igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában