tanulmányok

2018.02.10. 21:00

Török diákok a kaposvári építőipariban

Tizenegy török középiskolás három hetet tölt el városunkban: a Lamping József műszaki szakgimnázium és szakközépiskolában  az öt faipari tagozatos diákon kívül hat gépész szakos fiatal is bepillantást nyert a helyi oktatásba.

Harsányi Miklós

– Jól érzik magukat a török fiatalok, akik a kaposvári középiskolában megismerték a gyakorlati  képzést is – mondta kedden Eglyné Katona Andrea, a Compass Egyesület elnöke. – Az Erasmus program tette lehetővé, hogy a török fiatalok hazánkba utazzanak, február 17-ig maradnak városunkban. Cél a diákok és az iskolák közötti együttműködés kialakítása.

Számos rendezvényre is ellátogattak a vendégek: nagy élmény volt számukra a kaposvári karnevál, a félmaraton lebonyolításánál is segítettek a szervezőknek. Több kirándulás szerepel a három hetes programjukban: Mohács és Szigetvár mellett Pécsre utazik a 11 fős diákcsapat, s a házigazdák segítségével már ízelítőt kaptak a magyar konyhából is. Különösen nagy sikert aratott körükben  a túrós gombóc, a somlói galuska és a palacsinta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában