in vino veritas

2018.03.05. 16:11

Chardoannay hozta meg a győzelmet a borversenyen

A kaposfüredi Kovács György chardonnay-val nyerte el a Mikó István borverseny legjobb bora díjat.

Harsányi Miklós

chardonnay, borverseny

Összesen 53 bort neveztek a töröcskei Mikó István borversenyre: kilencedszer rendezték meg a találkozót, amelyre kaposfüredi, toponári, Zselickertvárosi, igali, kaposszerdahelyi és somogyzsitfai borászok is jelentkeztek.

– Ezúttal 20 fehér, 29 vörös és négy rozé bort értékelt a zsűri – mondta hétfőn Völgyi Gyula, a töröcskei nyugdíjas egyesület elnöke. – A kaposfüredi Kovács György chardonnay-val nyerte el a verseny legjobb bora díjat.

A töröcskei Tóth Tibor – szintén chardonnay-val – a legkiválóbb fehér bornak járó elismerést kapta, az igali Weisz János merlot-val nevezett be, s a legjobb vörösbor címet nyerte el.  A fehérbor kategóriában aranyérmet vehetett át Rohonczi Gyula (Toponár), Vida József (Somogyzsitfa), Kelemen Sándor (Kaposfüred) és Oláh József, a töröcskei kertbarátok tagja.

Vörösbor kategóriában ugyancsak aranyéremmel jutalmazták Reichert Tibort, Toronyi Józsefet, Rohonczi Gyulát (mindannyian toponáriak) valamint a töröcskei Monok Józsefet,  a somogyzsitfai Vida Józsefet és a kaposfüredi Kovács Györgyöt. Az igali Weisz János két aranyérmet nyert el a vörösbor kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában