biztonságosabb

2018.03.26. 16:33

Megújul az Öreglakot Marcalival összekötő út

Megújul az Öreglakot Marcalival összekötő út, jelentette be Öreglakon Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Kft. Somogy megyei igazgatója.

Koszorus Rita

A sajtótájékoztatón elhangzott a Marcali Mérnökség területén négy szakaszon végeznek útfelújítást. – Több mint 10 kilométernyi út újul meg a térségben – mondta a szakember. – Hosszútávon is tartós lesz az új út, a teljes szakasz burkolatát bedarálják, amely az új burkolat alapja lesz, s erre kerül még két réteg aszfalt.

– Rég várt pillanat jött el az öreglakiak életében – mondta Maczucza Miklós, polgármester. – A szakasz olyan állapotban van, hogy már nagyon kellett a felújítás. Az elmúlt harmincöt évben csak kátyúzás történt itt, most egy 610 millió forintos fejlesztés kezdődik.

Áprilisban kezdik a munkálatokat az érintett szakaszon, s nyár végére készül el a beruházás.

– Biztonságosabb lesz a közlekedés és kényelmesebb – fogalmazott Móring József Attila, a térség országgyűlési képviselője. – A választókörzetemben még a 76. számú út balatonszentgyörgyi szakasza, a 7-es számú főút sávolyi és balatonlellei szakaszai újulnak meg 1,2 milliárd forint értékben.

Móring József Attila hozzátette: az öreglakiak türelmét kérik, hiszen részleges forgalomkorlátozások lesznek az Öreglak–Marcali szakaszon a munkálatok idejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában