régi történet

2018.03.11. 09:00

Rendőrsztori: diszkóba vitték a lányok bádogzsarut

Ezúttal egy 2009-es esetet elevenítünk fel. Egy sebességcsökkentő akció keretében a rendőrség pléhrendőröket állított az utak mellé, hátha így lassabban hajtanak majd az autósok. A nagyatádi „bábu” igencsak kalandos utat járt be.

M. G.

– Rendőrnek lenni nem könnyű manapság, na de pléhrendőrként állni a sarat – és más viszontagságokat – ha lehet, még nehezebb – írta az esetről akkor a Somogyi Hírlap. – A betonkockára állított, sebességcsökkentésre szakosodott egyenruhás figura Nagyatádon igazán kalandos múlttal bír. Nemcsak az időjárás tette ugyanis próbára, a város mókás kedvű – sokak szerint inkább tiszteletlen – lakói, jobbára fiatalok zaklatják szegényt.

A bádogrendőr az évek alatt három közterületi helyen is szolgált. A korábbi helyeken ugyanis állandóan atrocitásoknak volt kitéve. A városi legenda szerint az elhelyezése után alig néhány nappal már a gyógyfürdő kerítésén belül, a medence partján találta magát a mosolygós rendőralak. Úgy tudni, élelmes fiatalok vitték éjszakai fürdőzésre a talapzatától megfosztott bábut.

Később, egy felfűtött hangulatú éjszakán a diszkóban látták a város pléhrendőrét, ahová állítólag lányok cipelték el. Mindezek után a városközpontban, egy szálloda előtt találta meg nyugalmát az egész évben huszonnégy órás szolgálatot teljesítő rendőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában