Balatonföldvár

2018.04.17. 16:33

Az autizmusra hívta fel a figyelmet a kékre festett kilátó

A programot Balatonföldvár és a térségben működő Aron Egyesület szervezte az Autisták Országos Szövetségének áprilisi kampányához csatlakozva.

Kolumbán Tünde

Kék sétával és 100 kék lufi magasba eresztésével hívták fel a figyelmet az autizmusra Balatonföldváron, ahol a Hajózástörténeti Látogatóközpontban pszichológiai előadásokat tartottak és fények segítségével magát a kilátót is kékre festették. A programot Balatonföldvár és a térségben működő Aron Egyesület szervezte az Autisták Országos Szövetségének áprilisi kampányához csatlakozva.

Siófokon és a környező településeken mintegy 60-65 autizmusban érintett család él, az Aron Egyesület nekik igyekszik segíteni részben az oktatás területén, hogy minél könnyebben lehessen integrálni az autizmussal élő gyerekeket az iskolákban.

Tóthné Vámosi Ágnes, az egyesület elnöke elmondta: céljaik között szerepel több, még olyan kortárs közösségek létrehozása, amelyek segítenek azoknak a fiataloknak, akik viszonylag későn szembesülnek a diagnózissal. Az egyesület emellett arra törekszik, hogy speciális gyógypedagógusokat keressen, akik segíteni tudnak az érintett családoknak, hiszen a megfelelő terápiák vidéken kevésbé elérhetőek, mint a nagyvárosokban és a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában