csodaszép

2018.05.11. 17:51

Kígyózó sorok a kaposvári virágvásáron

Kígyózó sorok és virágokkal teli kosarak. Balkon és egynyári virágok széles választéka várta pénteken a kaposváriakat a Csokonai fogadó előtt. A városlakók kedvezményesen vásárolhattak a nyolcezer tő közül.

Góz Lilla

– Csodaszépek, annyi gyönyörű van, azt sem tudom, melyiket válasszam – mondta az egyik vásárló, amikor fonott kosarába pakolta be a virágokat. – A siófoki kertészetünkből hoztuk a nyolcezer darab egynyári és balkon virágokat. Az áruk száz forinttól 380 forintig terjed. Nagy népszerűségnek örvendenek, már nyolc óra előtt sorok kígyóztak a pénztárnál – mondta Steckl Péter, a NHSZ Kertfok Kft. Kertészet munkatársa.

– Épp a fűszernövényeket veszem, de szép dohányvirágot is választottam. Nagyon jó minőségűek, a tavalyiban sem csalódtam – mesélte Rózsa.

– Én minden évben itt vagyok, már nagyon vártam az idei vásárt, múlt héten hívtam fel a városgondnokságot, akkor még nem tudták megmondani, de az interneten olvastam, hogy pénteken lesz. Nagyon jó a virágok ára, olcsóbbak mint a kertészeteknél, piacokon. A balkonládáimba a szúnyogírtó növényeket keresek, meg kis apró virágokat is veszek hozzá, ezekkel hangulatosabb a loggia – mondta Balázs Józsefné.

Nemcsak a magánházak ablakait, kertjeit díszítik virágok, hanem évről-vére a város is megszépül tavasszal. – Közel 84 ezer tő egynyári és évelő virágokat ültetünk ki május közepéig – mondta Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője. Hozzátette: városszerte piros, fehér, a sétálóutcán pedig rózsaszín muskátlikat helyeznek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában