Helyi közélet

2018.05.31. 21:39

Most is Százszorszép a hatvanéves óvoda

Hat évtizede várja a piciket a nagyatádi Százszorszép Óvoda. Már megünnepelték a születésnapot egy gyermeknap keretében, ahol szülinapi tortát is kaptak.

Györke József

Fotó: Picasa

Hat évtizede várja a piciket a Százszorszép Óvoda. A jubileumi ünnepségen Kovács Károly önkormányzati képviselő és Ormai István polgármester mondott köszöntőt. Ormai István azt mondta, egykoron sok óvodás gyermek lehetett, amiért a szülők kikövetelték egy helyi óvoda létesítését, mely azóta is működik.

Az egykori óvodavezető Mráv Jánosné megható szavakkal emlékezett a kezdeti időszakra, most örömmel látta, hogy egykori óvodásainak gyerekei, unokái is eljöttek a közös ünneplésre. Azt mondta, a szülők mindig nagy becsben tartották az óvodát és az óvónőket.

Vojkovics Istvánné is meleg szavakkal emlékezett arra a negyven évre, amíg ő vezette az Százszorszép Óvodát. Elmondta, hogy az évek során sok átalakításon, felújításon esett át az intézmény, mely 1958-ban lett óvoda az akkori iskola megszűnését követően. Az első óvónő a jelenleg Lábodon élő Végh Magdolna volt. Munkálkodása idején – az óvoda fennállásának 20. évfordulóján – lett Százszorszép Óvoda, melyet nyugállományba helyezéséig, 40 éven át vezetett.

Lovász Marianna jelenlegi óvoda telephelyvezető megemlítette, hogy a gyerekekkel már megünnepelték a születésnapot egy gyermeknap keretében, ahol szülinapi tortát is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában