különdíj

2018.05.08. 18:25

Sétányt, sörfőzdét álmodtak a donneri városrészbe

Pénzjutalommal járó különdíjat kaptak a Kaposvári Egyetem hallgatói a soproni Építőkockák Városfejlesztési Versenyen.

Koszorus Rita

A gazdaságtudományi és Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatói közösen alkották meg Kaposvár donneri városrészének fejlesztési tervét, amelyben korcsolyapálya, modern sétány, tűzfal festmények és egy sörfőzde kocsma is szerepeltek. A fiatalok szerint a legfontosabb az volna, hogy turisztikai városrésszé tegyék a Donnert. Ennek érdekében többek között a Kapos folyó egy szakaszát felduzzasztanák, amely a vízi energia hasznosítása mellett sportolási, turisztikai és szórakozási funkcióra is lehetőséget adna.

A Donner módszert a szakmai zsűri különdíjjal jutalmazta, így elismerve a kaposvári egyetemisták kreativitását és a csapat alaposságát, valamint ötletes érvelését. A projektben Erdman Evelin, Nagy Bernadett, Takács Vivien és Antal Gergely vettek részt. Mentoruk Kaposvár főépítésze L. Balogh Krisztina volt, konzulenseik Horváthné Dr. Kovács Bernadett és Pintér Attila voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában