változás

2018.06.11. 19:07

Ésszerű és logikus döntés született

Nem választott új, az önkormányzati hivatal alkalmazásában álló főállású alpolgármestert Siófok képviselőtestülete.

Kolumbán Tünde

A többség a képviselők hétfői rendkívüli ülésén titkos szavazáson nemet mondott Lengyel Róbert polgármester jelöltjére. A döntésnek megfelelően egy, nem főállású alpolgármester, Hamvas Péter dolgozik az elkövetkező 15 hónapban Siófokon.

Lengyel Róbert közösségi oldalán a tőle megszokott szófordulatokat használva reagált: pitiánernek és kicsinyesnek nevezte a többségi akaratot.

Szajcz Adrián, a Fidesz frakció vezetője ellenben azt mondta: ésszerű és logikus döntés született. A képviselő korábban már kifejtette, hogy nem tartják indokoltnak Potocskáné Kőrösi Anita pótlását, hiszen a hivatal főállású alpolgármester nélkül is működik. Szajcz Adrián a hétfői döntést követően ismét megerősítette, hogy a külsős, azaz nem a képviselők közül delegált alpolgármester illetménye és egyéb juttatásai a ciklus hátralévő részében mintegy 10 millió forinttal terhelnék a városi büdzsét. Mindez azért is indokolatlan, mert a 144 fős hivatali apparátusnak köszönhetően a városi ügymenet biztosított.

A frakcióvezető kitért arra, hogy a hétfői döntésüket követően Siófok jegyzőjénél indítványozni fogják a képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását. Az SZMSZ vonatkozó részét úgy változtatnák meg, hogy a főállású alpolgármester alkalmazását nem tennék kötelezővé, hanem lehetőségként hagynák meg.

 

Ezek is érdekelhetik