egyhetes turnusok

2018.06.18. 16:21

Többen és hosszabb ideig nyaralhatnak az Erzsébet-táborokban

Novák Katalin Zánkán elmondta: a kormány által nyújtott, 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort is.

Góz Lilla

– Tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben tavalyhoz képest az idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat – mondta Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Zánkán.

Novák Katalin a sajtótájékoztatón közölte: tizenegy héten át indítanak egyhetes turnusokat Zánkán és Fonyódligeten. Ezekben mintegy 30 ezer táborozó üdülhet az idén nyáron, az ország ötszáz pontján megszervezett napközis táborokban pedig összesen mintegy 60 ezer gyermek táborozhat a lakóhelyéhez közel.

Novák Katalin elmondta azt is, mintegy háromezer határon túlról érkezett gyermek nyaralhat a két táborban. Kiemelte: az Erzsébet-táborokban működő beléptetőrendszer, a kortárs segítők jelenléte, valamint a folyamatos orvosi ügyelet garantálja a táborozók biztonságát.

Novák Katalin beszélt arról is, a kormány által nyújtott, 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort, így kétszer annyi táborozót tudnak majd fogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában