piaci körkép

2018.06.22. 14:42

Vargánya, rókagomba és galambica: eső után dömping a piacon

Az esős idő ellenére szép számban látogattak árusok és vásárlók is pénteken a kaposvári nagypiacra. A zöldbab, cukkini mellett már csemegekukoricát is kapni, igaz még csövenként 180-200 forintért.

Góz Lilla

– Újkrumplit, zöldbabot, hagymát és kaprot hoztam. Az eső nagyon jót tett a növényeknek, nagy szükség volt rá, hogy szépen fejlődjenek – mondta el Erzsi.

– Évek óta idejárunk, nagyon szép és ízletes az újkrumplijuk – mondta egyik vásárlójuk.

A zöldbab mellett hódít a cukkini, cukorborsó és a patisszon is. Halmokban álltak az uborkák is, kilóját 250-300 forintért adták. Már kaphatóak apróbbak is, amelyek savanyúságnak is eltehetők.

Málna és ribizli is pirosodik a portékák között.

– A fagy nagyon tönkretette a málnabokraimat, az alsó hajtásokról tudok csak szedni. Kilóját ezerkétszázért adom – mondta el az egyik termelő.

Továbbhaladva a csarnok felé mosolygós szemű csemegekukoricákat találtunk. Meg is lehet kóstolni nyersen.

– Nagyon jó édes, mindig náluk veszem, igaz most még 180 forint csöve, de remélem lesz olcsóbb is – mondta el egy nyugdíjas, aki unokáinak vásárolt pár darabot.

Egynyári és évelős virágokból sem volt hiány a kaposvári nagypiacon.

– Vízvirág, begónia, petúnia. Nem csak az egynyáriakat, hanem az évelő virágokat is keresik- mondta el Bálint Erika. Becsehelyről jönnek heti rendszerességgel Kaposvárra bőséges kínálatukkal.

Vargánya, rókagomba és galambica: főként ezekkel a gombákkal találkozni a nagycsarnokban. Csaknem tucatnyian árulták szebbnél szebb kalaposaikat.

– A rókagombát négyezerért adtam, azt nagyon hamar elkapkodták. Gyönyörűek, jót tett az eső, lehet most találni bőven belőlük – mondta el Galambos Tiborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában