hamarosan kezdődik

2018.08.02. 17:30

Elkezdték kiszállítani a tankönyveket a somogyi iskolákba

Több intézménybe is érkezett tankönyvekkel megpakolt teherautó a napokban. A Kaposvári Tankerületi Központ tájékoztatása szerint augusztus 28-ig mindenki megkapj a tankönyveket.

Marosi Gábor

Csütörtökön szállították ki a tankönyveket a nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégiumba. Miután az iskola dolgozói lepakolták a könyveket, megszámolták és évfolyamok szerint rendszerezték azokat. Az intézménybe összesen 3570 tankönyv és az oktatáshoz szükséges más írott anyag érkezett.

– Úgy számoltuk, hogy a könyvek hetven százalékát kaptuk meg most – mondta Kiss Krisztián, az iskola tankönyvfelelőse. – Első sorban kello-s könyvek érkeztek, de a Mozaik Kiadótól is kaptunk néhányat. Az alsó évfolyamokon minden könyv megérkezett, a felmérő feladatlapok és a fejlesztő-felzárkózó munkafüzetek is. A felsőbb éveseknél azonban hiányzik néhány, illetve a tanári példányokra is várunk még.

– A könyvek egyébként rendben voltak – mondta Kiss Krisztián. – Amit eddig megnéztünk, az sérülésmentes volt. Ha azonban találunk mégis olyan könyvet, ami sérült, akkor arról azonnal értesítjük a Kello-t.

A nagybajomi iskolában egyébként több mint 300 fiatal kezdi meg a 2018/2019-es tanévet. Az iskola negyven új elsőssel bővül. A tanároknak augusztus 21-én kezdődik el a munka, a diákoknak pedig szeptember 3-án kell először menniük. A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégiumban ezen a napon lesz a tanévnyitó és a diákok is ekkor kapják meg a tankönyveket az osztályfőnököktől.

A Kaposvári Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül – a nagybajomi mellett – a barcsi Szivárvány EGYMI és a somogyszobi általános iskola kapta meg eddig a tankönyveket. A szállítás egyébként folyamatos. Jövő héten a csökölyi, a kadarkúti a berzencei és a nagyatádi Bárdos Lajos általános iskolába szállítják ki a tankönyveket.

Jól teljesítenek a különórákon

A nagybajomi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Kollégiumba helyi fiatalok mellett kiskorpádi, böhönyei, pálmajori, csökölyi és jákói diákok is járnak. A gyerekeknek a tanórák után sem kell unatkozniuk, ugyanis több délutáni elfoglaltság közül is választhatnak. Az intézményben a művészeti és a sportoktatás is jelentős. Az iskola több olyan volt tanítványával is büszkélkedhet, aki ma is aktív táncos és már Euróba-bajnoki címmel is rendelkezik. A sport is kiemelkedő Nagybajomban. A diákok körében a röplabda és a labdarúgás a legkedveltebb.

Sokan kapnak ingyen tankönyvet

A Kaposvári Tankerületi Központ tájékoztatása szerint augusztus 28-ig minden intézménybe megérkeznek a tankönyvek, ezért nem kell könyvhiánytól tartani. A legtöbb diák az idén is ingyen jut majd a könyvekhez. A kormány az általános iskola első osztálytól a középiskola kilencedik évfolyamáig mindenkinek ingyen biztosítja a tankönyvet. A 10., 11. és 12. évfolyamon pedig azoknak nem kell fizetni érte, akik normatív támogatásra jogosultak, valamint nemzetiségi és gyógypedagógiai nevelésben, oktatásban vesznek részt. A Kaposvári Tankerületben körülbelül 16 ezer diák kezdi meg a tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában