csobbanás

2018.08.01. 09:00

Ellepték a fürdőzők a somogyi strandokat

Van, aki bosszankodik, van aki örül az óriási forróságnak. Tartósan meleg az időjárás a megyében, ezért egyre többen keresik fel a strandokat.

Marosi Gábor

Fotó: Muzslay Péter

– Nagyon örülök a jó időnek, remélem, hogy sokáig kitart – mondta el lapunknak a kaposvári Virágfürdő ügyvezetője Danso-Löffler Zita. – Idén nagyon sokszor volt esős idő, de most már végre itt az igazi kánikula. Ez meglátszik a forgalmon is, hiszen kétszer annyi vendégünk van, mint egy átlagos napon. A hétvégén is sokan kerestek fel bennünket, de hétköznap is jönnek – hangsúlyozta Danso-Löffler Zita.

– A rossz idő miatt több program is elmaradt az elmúlt hetekben, de ezeket próbáljuk bepótolni, sőt hétköznap is készülünk érdekes meglepetésekkel például kívánságműsorral, kutyás bemutatóval, engedelmességi tanfolyammal is – tette hozzá Danso-Löffler Zita.

A barcsi gyógyfürdőben is érezhetően megnőtt a látogatók száma. A fürdő vezetője Lipics István kérdésünkre elmondta: Vasárnap a megszokottnál körülbelül ötszázzal voltak többen, nagyjából 1600 ember élvezte a strand szolgáltatásait. – Hétköznap is nagyon sokan jönnek – tette hozzá Lipics István. – A legtöbb vendég helyi, környékbeli, de Horvátországból is sokan átjönnek fürdőzni. A fürdőben egyébként úszó-, élmény-, termál- és gyerekmedence is található – hangsúlyozta a barcsi gyógyfürdő vezetője.

– A meleg miatt sokkal többen jönnek – fogalmazott Egyed Árpád, a Nagyatádi Fürdők igazgatója. – Háromszor több vendéget fogadtunk az elmúlt napokban, mint az előző hetekben. Vasárnap körülbelül 1200-an voltak a strandon, de hétköznap is jóval többen keresnek fel bennünket. Bízunk benne, hogy sokáig marad a jó idő – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában