időjárás

2018.08.19. 07:00

Irány a strand! Csak elvétve lesz felhő az égen

A hajnal még hűvös lesz, de fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, csak elvétve lesz felhő az égen. Csapadékra pedig egyáltalán nincs esély.

Sonline

– Vasárnap hajnalban kellemesen friss, szélvédett völgyekben hűvös lesz a levegő – tájékoztatott az eumet.hu. – Napkeltét követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet, folytatódik az évszakos átlagnál pár fokkal melegebb, nyaralóknak kedvező, napos időjárás időnként gyenge vagy mérsékelt felhősödésekkel. Csapadék nem várható, csak a mérsékelt északkeleti légmozgás hozhat olykor frissülést. Éjjel szélcsendes, derült idő ígérkezik, nem lesz felhő az égen.

A hőmérséklet átlaga

vasárnap reggel 18 fok

vasárnap délután 31 fok

hétfő reggel 19 fok

A folytatás

Augusztus 20-án, hétfőn marad a napos, több fokkal 30 fok fölé melegedő időjárás. Esőtől nem kell tartani. Kedden, szerdán, csütörtökön folytatódik a meleg, nyaralóidő sok napsütéssel, viszonylag friss hajnalokkal, majd gyorsan emelkedő hőmérséklettel. Délután mérsékelt gomolyfelhősödésre van kilátás. Csak elvétve fordulhat elő futó zápor, esetleg zivatar.

Előreláthatólag péntektől nő meg a levegő nedvességtartalma és a légköri labilitás. Még marad az átlagosnál melegebb időjárás, de több felhő zavarhatja a napsütést, növekszik a fülledtség és délutántól már többfelé pattanhatnak ki helyi zivatargócok.

Jövő hét szombatra valószínűsíthető egy erősebb hidegfrontbetörés hazánk térségébe északnyugat felől. A front előtt fülledt időben alakulhatnak ki szórványos zivatargócok, majd erős széllel, esőkkel, zivatarokkal robog át a front kelet felé.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz front térségünkben, azonban a melegre fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Emellett alvászavar, fáradékonyság, koncentrálási problémák is előfordulhatnak. Az UV-sugárzás országszerte erős lesz, gondoskodjunk bőrünk védelméről! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, valamint kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását! (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap néhol az északi tájakon, valamint a déli határ közelében fordulhat elő egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar, melynek környezetében nedvessé, csúszóssá válhatnak az utak, átmenetileg feltámadhat a szél. A Dunától keletre többfelé élénk északias széllökések csökkenthetik kissé a járművek menetstabilitását. A napos időben vezetés közben érdemes napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában