elmúlás

2018.08.17. 13:59

Kivágták a több mint 80 éves császárfát

Ultrahanggal vizsgálták meg a Domus parkolóban található császárfát. A több mint 80 éves fáról kiderült, hogy teljesen elkorhadt, emiatt pénteken kivágták.

Góz Lilla

Gyökerei alatt át lehetett látni az egyik oldalról a másikra. A több mint nyolcvan éves császárfát a közelmúltban kertészeti szakemberek ultrahanggal vizsgálták meg, valamint háromdimenziós keresztmetszeti rajzokat készítettek a fának a törzséről.

– Több helyen a törzse teljesen el van korhadva, egy szélsőséges vihar esetén veszélyt jelenthet – mondta el Herczeg Attila. A Kaposvári Városgondnokság vezetője hozzátette: a Domus parkolóban található fa környékén nagy a forgalom, autók közlekednek ott, valamint az iskola kezdését követően sok diák is közlekedik erre. Pénteken délelőtt már fűrészektől volt hangos a Honvéd utca környéke.

– Egy tűzoltó autó létráját használjuk, ami kosárral végződik és először motorfűrésszel gallyazzuk, majd teljesen kivágjuk – mondta el Horváth Zoltán. A favágó megjegyezte: teljesen elkorhadt a fa, csak az oldalgyökerek tartották. A kivágott fát a kaposvári városgondnokság munkatársai feldarabolják, majd elszállítják, a későbbiekben pedig a több köbméternyi mennyiséget szociális tűzifának osztják ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában