fesztivál park

2018.08.12. 19:10

Huszárok és lovasok lepték el a fürdővárost

Százakat csalt az igali Fesztivál Parkba a IV. Nemzetközi Lovastalálkozó. Az érdeklődők díszes egyenruhákat, lovasfogatokat és trükkös előadást is láthattak. A rendezvény célja a lovas hagyományok népszerűsítése volt.

Marosi Gábor

Huszártalálkozó Igalon

– Évekkel ezelőtt ez egy huszártalálkozóval kezdődött – hangsúlyozta Igal polgármestere, Obbás Gyula. – Aztán arra gondoltunk, egy kicsit színesítjük a palettát. Akikkel korábban is kapcsolatban voltunk, azokat is elhívtuk ide és azóta már egy nemzetközi huszártalálkozót kerekítettünk az eseményből.

Gyalogosan, lóháton és fogattal vonultak fel Igalban a nemzetközi lovastalálkozó résztvevői. A díszruhába öltözött magyar huszárokat horvát egyenruhások is követték, akik a gyógyfürdőt érintve, egészen a Fesztivál Parkig meneteltek. – Nagyon tetszett a bevonulás – mondta Targos Ferencné. – Gyönyörűek a lovak és a huszárok is, megérte eljönni és megcsodálni őket, ritkán lát az ember ilyen szép bemutatót.

A huszárok és lovasok egy előadással is elkápráztatták az érdeklődőket. A parkban bemutatkozott a Somogyi Huszárbandérium és a horvátországi Bjelovári Huszárbandérium lovas karusszele is. – Először vagyok itt a lovastalálkozón – fogalmazott Reinhardt Imre. – Szép volt a műsor, nagyon tetszett mindegyik előadás. Örülök, hogy vannak, akik még ápolják a régi hagyományokat.

– A rendezvény célja – a szórakoztatás mellett –, hogy népszerűsítsük a lovas hagyományokat – folytatta Obbás Gyula. – Szeretnék továbbadni ezt a mentalitást. Szerencsére sokan kíváncsiak a találkozóra.

A huszárok mellett az érdeklődők láthatták a Győri Ördöglovasok trükkös bemutatóját is, amelyben nyolc ló és tizenkét lovas látványos előadása szórakoztatta a közönséget. – Elfogadta a meghívásunkat horvát testvérvárosunk Lipik küldöttsége, akik különleges fogattal érkeztek Igalba – tette hozzá Obbás Gyula.

A IV. Igali Nemzetközi Lovastalálkozóra meghívott horvátországi települések alpolgármesterei úgy fogalmaztak: felemelő érzés volt számukra, hogy együtt lehettek a magyar huszárokkal és lovasokkal, valamint öröm volt látni, hogy a két nemzet zászlaja egy szekéren lobogott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában