fejlesztések

2018.08.29. 19:40

Megújultak a kaposvári bölcsődék, új játékokat is kaptak a gyerekek

Több bölcsőde is megújult az elmúlt időszakban Kaposváron. A Németh István Programban 151 millió forintot fordítottak fejlesztésre. Az összegből a nemzetőrsori Tátika Bölcsőde összesen 24 és fél millió forintot kapott.

Marosi Gábor

– Ez mérföldkő, ugyanis az eddigi pályázatokból a bölcsődék kimaradtak – hangsúlyozta Csóligné Szlicki Katalin, a kaposvári Bölcsődei Központ szakmai vezetője. – A Tátika Bölcsődében az összes nyílászárót kicseréltük, ezek ötven éves ajtók és ablakok voltak. Új, modern és színes bútorokat is vásároltunk. Több szülő is elmondta, hogy nagy örömmel hozzák gyermekeiket a megszépült épületbe – tette hozzá a szakmai vezető.

– Olyan játékokat vásároltunk, amelyekkel mozognak is a fiatalok – hangsúlyozta Csóligné Szlicki Katalin. – Ebben a korban nagyon fontos az is, hogy ne csak képes könyveket nézegessenek, hanem mászókán játszanak, csúszdázzanak, bujkáljanak – mondta el a szakmai vezető.

Szita Károly Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a város célja, hogy minél több kisgyermek szülessen, valamint hogy egyre több szülő vehesse igénybe a bölcsődei ellátást.

– Kaposvár számára a gyerekek a legfontosabbak – fogalmazott Szita Károly. Ezért vezettük be a Gyarapodó Kaposvár Programot, amelyben idén 100 millió forintot fordítunk a kaposvári párokra, családokra. A kaposvári bölcsődékben jelenleg még vannak szabad helyek, azonban ha elfogynak, akkor újat nyitunk – tette hozzá Kaposvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában