megtisztelő

2018.08.03. 07:00

Amerikába hívták a Csiky Gergely Színház művészeit

A Los-Angeles-i Egyesült Magyar Ház felkérésre Olt Tamás rendezi az augusztus 20-i államalapítási ünnepséget a tengerentúli városban.

Marosi Gábor

Nagy megtiszteltetés érte Olt Tamást, a Csiky Gergely Színház művészeti igazgatóját. A Los-Angeles-i Egyesült Magyar Ház ugyanis felkérte, hogy rendezze meg az augusztus 20-i államalapítási ünnepséget a tengerentúli városban.

Olt Tamás elfogadta a meghívást és már a műsort is összeállította, amelyben Mészáros Sára és Fándly Csaba színművész szerepelnek majd. A társulat két tagját elkíséri a Somogy Táncegyüttes táncosa, Peti Sára is, aki táncházat tart majd a kint élő magyaroknak. A művészek augusztus 19-én, délután 17 órakor lépnek fel az Egyesült Államokban.

– Nagyon megtisztelő dolog ez a felkérés – mondta a Csiky Gergely Színház marketing menedzsere, Fehér Euridiké. – Olt Tamás a jövőben együttműködést szeretne kiépíteni a Somogy Táncegyüttessel, ezért kérte fel az együttes egyik tagját a nemzetközi szereplésre.

– Nem titkolt cél, hogy a jövőben közös produkciókat is készítsen a színház és a táncegyüttes és bemutassák a magyar kultúrát, valamint a magyar színházi világot más nemzetközi helyszíneken is – tette hozzá Fehér Euridiké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában