modernizálás

2018.08.10. 14:29

Új adó-vevőt kaptak a somogyi polgárőrök

Csaknem 2,8 millió forint pályázati forrásból formaruhát és korszerű technikai felszereléseket vásárol a Kaposvári Kistérségi Polgárőr Egyesület. Péntekre várták az első ruhaszállítmányt, melyből a városkörnyéki településeken működő csoportok is kapnak.

Harsányi Miklós

– A pólók, a sapkák, a nadrágok mellett cipőket és kesztyűket is rendeltünk – mondta Domán Tibor, az egyesület elnöke. – A Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán eredményesen szerepeltünk, ezt teszi lehetővé a felszerelés beszerzését. Ilyen nagyságrendben még soha nem vásároltunk egyszerre formaruhát, célunk, hogy mindenki egységes öltözetben lássa el a szolgálatot.

A zimányi, az osztopáni és a kaposhomoki szervezeteken kívül a megyeszékhelyre is jut az új ruhából. Szeptemberben újabb, ezúttal technikai felszereléshez jutnak az önkéntes bűnmegelőzők: többek közt kamerát és adó-vevőket osztanak szét, közel 1,2 millió forintot fordítanak a fejlesztésre. Domán Tibor elégedetten nyugtázta: tíz település lakóiért dolgoznak, s a 296 tagon kívül jelenleg hat jelentkező felvétele van folyamatban.

– Az eljárás nagyjából két hónapig tart – folytatta az elnök. – Gépkocsivezető, festő és kőműves is van a polgárőrök között, s örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több tizenéves kap kedvet az önkéntes szolgálathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában