Helyi közélet

2018.09.13. 17:20

Feloszlott a képviselő-testület, időközi választás lesz Szennán

Feloszlatta magát a szennai képviselő-testület, emiatt új választásokat kell kiírni. Tudomásuk szerint a képviselők többsége a polgármesterrel való együttműködés hiánya, illetve akadozottsága miatt döntött így. Salamon Gyula polgármester szerint ha véleménykülönbségekkel is, de tudtak együtt dolgozni. Az új választás december 2-án lesz.

K. G.

Feloszlatta magát a képviselő-testület a településen, emiatt új választásokat kell kiírni. A simonfai közös önkormányzati hivatal honlapján megjelent közlemény szerint Szenna község képviselő-testülete a szeptember 5-ei ülésén mondta ki a feloszlását. Emiatt a község helyi választási bizottsága kitűzte az önkormányzati képviselők és a polgármester időközi választásának időpontját.

Kettőezer-tizennyolc december másodikán, vasárnap járulhatnak majd az urnákhoz a választópolgárok a településen. Kérdésünkre Horváth-Lukics Tibor aljegyző elmondta: tudomásuk szerint a képviselők többsége a polgármesterrel való együttműködés hiánya, illetve akadozottsága miatt indítványozta a testület feloszlatását.

Horváth László jegyző kérdésünkre azt válaszolta, hogy a körjegyzőség és a polgármesteri hivatal kiválóan tudott együttműködni. Információink szerint a település gazdasági helyzete jó: félmilliárd forint értékű beruházás érkezett Szennára, jelentős az iparűzési adóbevétel és a tartalék az önkormányzat számláján.

Kérdésünkre Salamon Gyula polgármester elmondta: semmilyen konkrét okot nem tud arra, miért kellett időközi választást kiírni, mert ha véleménykülönbségekkel ugyan, de együtt tudott dolgozni a testülettel. Salamon Gyula indul az új választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában