Nemzeti gyásznap

2018.11.04. 19:10

A történelem belevéste a magyarok lelkébe a szabadságvágyat

A történelem az idők végezetéig belevéste minden magyar ember lelkébe az elfojthatatlan szabadságvágyat, a haza feltétel nélküli szeretetét és a megkérdőjelezhetetlen önállóságot.

Góz Lilla [email protected]

– A forradalmat leverték, és a szabad, független Magyarország szívmelengető reménysugara 62 évvel ezelőtt, ezen a napon elillant, szertefoszlott. Legalábbis ott, akkor, úgy tűnt – mondta a nemzeti gyásznapon tartott kaposvári megemlékezésen Pintér Rómeó, önkormányzati képviselő.

A tanácsnok köszöntőjében kitért arra, hogy a történelem az idők végezetéig belevéste minden magyar ember lelkébe az elfojthatatlan szabadságvágyat, a haza feltétel nélküli szeretetét és a megkérdőjelezhetetlen önállóságot.

A Déryné Vándorszín-társulatának műsorát követően elhelyezték az emlékezés mécseseit a kaposvári Kossuth téren. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának megemlékezései hétfőn délelőtt az ünnepélyes zászlólevonással zárulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában