videó!

2018.11.11. 17:50

Jakabos Zsuzsannával tempózhattak a kaposvári úszók

Rövidpályás országos bajnokságról érkezett a megyeszékhelyre  vasárnap Jakabos Zsuzsanna, ahol tizenhárom arannyal és egy ezüsttel fejezte be a százhalombattai versenyt.

Böcz Zoltán

– Jól szerepeltek a kaposvári versenyzők is, érmekkel egyéni csúcsokkal térhettek haza – mondta Szita Károly polgármester az épülő uszoda bejárásán.

– Azért is építjük a FINA szabályoknak is megfelelő uszodánkat, hogy minden lehetőséget megadjunk a környékbeli fiataloknak a sikerre, hogy újra sikersportág lehessen az úszás a megyeszékhelyen – emelte ki a polgármester.

Március végén adják át az épületet, így Kaposvár pályázik a 2019-es országos ifjúsági bajnokság, és a rövidpályás fedett országos bajnokság megrendezéséért is. Így, ha minden jól alakul nem kell sokat várni, hogy rangos eseményen szurkolhassunk az új létesítményben.

Jakabos Zsuzsannának és edzőjének, Petrov Ivánnak is elnyerte tetszését versenyzői szempontból is az uszoda. – Elképzeltem már a vizet, a csempét és magamat is a vízben, hogy milyen jó lesz majd visszatérni ide esetleg, ha elkészül – mondta Jakabos Zsuzsanna.

– Fiatalabb koromban sok időt töltöttem Kaposváron, volt egy háromnapos vidékbajnokság, ahol profi fürdőruhát lehetett nyerni – emlékezett vissza az Európa-bajnok úszónő. – Ennek nagyon örültem, mivel a szüleimnek nem kellett megvenniük a drága felszerelést.

A rendkívüli edzést Petrov Iván egy rögtönzött történelem órával kezdte, ahol a sportiskolásoknak mesélt az épülő uszoda névadójáról, Csík Ferencről. – Hátborzongató érzés lesz egy olyan uszodában dolgozni, amely egy olyan sportoló nevét viseli, aki a második világháborúban életét adta hazájáért – mondta az edző.

Technikai elemeket gyakoroltak, trükköket tanított Iván, melyet később hasznosíthatnak a tehetségek, Zsu pedig bemutatta őket.

– Nagyon ügyesek a gyerekek, tetszik az, hogy fegyelmezetten csinálják a feladatokat – értékelte az olimpikon a kaposvári fiatalokat.

A sportiskola fiataljai így példaképükkel együtt tempózhattak, közvetlenül tőlük tanulhattak.

– Nekem Egerszegi Krisztina volt a példaképem, de vele sajnos nem úsztam együtt soha – mesélte Jakabos Zsuzsanna. – Jana Klocskova az, akire nagyon felnéztem, és 2004-ben volt egy Európa-bajnokság, életem első világversenye, ahol együtt úszhattam vele.

Máris folytatódik a felkészülés, hétfőtől újra munkába áll Jakabos Zsuzsanna, de a közeledő rövidpályás világbajnokság helyett inkább az edzésre helyezi a hangsúlyt a magyar úszónő, hogy a 2020-as tokiói olimpián minél jobb eredménynek örülhessenek a magyarok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában