akác, repce, hárs

2018.11.16. 15:31

Mézet reggelizett 4300 gyermek Somogyban

Évente átlagosan 70 deka mézet eszünk meg, ami jócskán elmaradt az uniós átlagtól, ezért fontos megkóstoltatni az óvodásokkal és iskolásokkal a mézet.

Marosi Gábor

A Mézes Reggeli elnevezésű programban akác-, vegyes virág-, repce-, hárs- és napraforgómézet is kóstolhattak a Kaposvári Egyetem Gyakorló óvodájának növendékei. A Szlovéniából indult kezdeményezéshez 2014-ben csatlakozott hazánk, azért, hogy már egészen fiatal korban népszerűsítsék a mézfogyasztást.

Hanzel Róbert, a Kaposvár és Vidéke Méhészegyesület tagja hangsúlyozta: évente átlagosan 70 deka mézet eszünk meg, ami jócskán elmaradt az uniós átlagtól, ezért fontos megkóstoltatni az óvodásokkal és iskolásokkal a mézet.

Országosan több mint 140 ezer fiatal csatlakozott a Mézes Reggelihez. Somogy megyében 32 helyszínen pedig mintegy 4300-an. – Nagyon szeretik a mézet a gyerekek – fogalmazott Ballér Róbert. A somogyjádi méhész a helyi iskolában vendégelte meg a fiatalokat különféle mézekkel.

Nagy Csaba, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Somogy megyei tanácsadója kérdésünkre elmondta: akácmézből az idén az átlagosnál többet, repcéből és napraforgóból viszont keveset tudtak előállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában