összeszedik

2019.01.03. 19:21

Nem vész kárba a kidobott karácsonyfa

Szervezett fenyőfabegyűjtést tartanak a következő napokban a megye városaiban.

Koszorus Rita

Hagyományosan vízkeresztkor, január hatodikán csupaszítják le a karácsonyfákat az otthonokban. A legtöbben ilyenkor ki is dobják a funkciójában elértéktelenedő fenyőt. Aki családi házban lakik az jellemzően komposztálja, vagy fűtésre használja a fát. Ám, aki nem tudja hova tenni a növényt, annak sem kell kétségbe esnie.

A leghamarabb Kaposváron és Marcaliban szedik össze a kihelyezett karácsonyfákat. A megyeszékhelyen január 8-án és 22-én, míg Marcaliban január 8-án, 22-én és február 5-én szállítja el a fákat a szolgáltatók.

Fonyódon és Lengyeltótiban január 9-én és 23-án lehet kitenni a fenyőfákat, Tabon, Balatonbogláron és Balatonlellén január 11. és 25-re időzítették a fák elszállítását. Nagyatádon és Csurgón a Viridis Pannonia Nkft. január 12-én és 26-án végzik a begyűjtést, míg Zamárdiban január 17-én és 31-én,Siófokon január 18-án és 25-én, Balatonföldváron pedig január 22-én és 29-én lehet kitenni a teljesen lecsupaszított fákat.

A szolgáltatók évről-évre azt kérik, hogy a forgalmat nem akadályozó módon helyezzék ki a fenyőfákat, az úttest mellé. S lehetőleg ne maradjanak a díszek az örökzöldön, teljesen szedjék le a díszeket róla. A begyűjtött növényeket jellemzően újrahasznosítják, komposztálják és zöldtrágyaként visszakerül a környezetbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában