Videó

2019.02.07. 20:33

Jelmezes kvízkirályok versenye a tékában

Ollókezű Edward, egy múmia és egy tökfej is tiszteletét tette a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár által szervezett harmadik Nagy Kaposvári Kultúrkvízen.

Koszorus Rita

Fura arcokból álló társaság vette birtokba a megyei könyvtár központi olvasóterét. A farsangra való tekintettel bohócok, majmok sőt még egy csillagfejű csavarhúzó is megjelent a rendezvényen. Merthogy erre az időpontra minden szabályt eltöröltek a könyvtárban: tehát lehetett enni, inni és hangoskodni is, mivel a harmadik Nagy Kaposvári Kultúrkvízt tartották.

Soha ennyien nem vettek még részt a tudáspróbán, hiszen idén tizenhárom csapat nevezett. Illetve egy társaság még kezdés előtt jelentkezett be, ők nem pótágyat, hanem pótasztalt kaptak.

A nevezők a Magyar Kultúra napjának közelsége miatt általános műveltséghez kapcsolódó kérdésekre válaszoltak, amelyekért torpedószerűen kaptak pontokat. Sőt a maskarás csapatok eleve pluszpontokkal indultak, így nekik könnyebb helyzetük volt. – Már tavaly is voltunk ezen a vetélkedőn az osztályfőnökünkkel – mondta Bradánovics Réka, a katolikus gimnázium csapatának egyik oszlopos tagja. – Az nagyon tetszett és akkor mondtuk, hogy legközelebb is eljövünk.

A lányok a vetélkedő előtt elárulták, hogy őket nem igazán a győzni akarás vezérli ezen a vetélkedőn. – Nagyon szeretjük a csapatmunkát – tette hozzá Kulcsár Dorina. – Ezért nem számít az sem, ha utolsó helyen végzünk, mert jó buli és új dolgokat is tanulunk a kvíz által.

A fiatal generáció mellett az idősebb korosztály is képviseltette magát szép számmal.

– Ez a második gyerekkor – árulta el Varga Béláné, a Meteor Természetbarát Turista Egyesület tagja. – Ugye a jelmezbe öltözést az ember vagy nagyon fiatalon vállalja, vagy sokkal idősebben.

Abban minden résztvevő egyetértett, hogy a játék kedvéért és az élményért érdemes egy napra elengedni magukat és akár valaki más bőrébe bújni.

Giganyeremények a kvíz fiesztán

Senki sem távozott üres kézzel a vetélkedőről, hiszen értékes nyereményekért mozgatták meg szürkeállományukat a nevezők.

A legtöbb kérdésre válaszolni tudó csapat nyolcvanezer forint értékű nyereménnyel térhetett haza, de a második és harmadik helyezettek is szép díjazásban részesültek. Hiszen hetvenezer és negyvenötezer forint értékű ajándékok is gazdára találtak.

A könyvtári kvízjátékon az alábbi végeredmény született:

I. Mérnöki Kamara

II. Investment Kft,

III. Polgári Casino

IV. Pomogácsok

Zselic TE

Meteor TTE 2.

V. Múzeum

VI. Meteor TTE 1,

VII. Perpetuum Mobile

Katolikus íGimnázium

VIII. Unicum Laude

Levéltár

XLES

IX. Szabadművészeti Társaság

A rendezvény 14 támogatójának köszönhetően minden csapat értékes nyereménnyel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában