Ünneplés

2019.03.15. 09:48

Virágokkal, nótákkal és versekkel köszöntötték az időseket

A közelmúltban Rinyaújlakon és Barcson megünnepelték az időseket.

Gamos Adrienn

„Én vagyok a Magyar Rózsa, szívemből szól ez a nóta” – énekelte a közkedvelt fiatal énekesnő hagyományos magyar viseletben Rinyaújlakon. Az önkormányzat ebédre, műsoros délutánra, táncra és vacsorára várta a falu idős lakóit a közelmúltban. A nyugdíjas napon mintegy negyvenöten hallhatták az újlaki kislány, Peti Lídia Rebeka előadásában a magyarok Világhimnuszát, míg Bicskei Balázs szavalata a meghívottaknak szólt.

Magyar Rózsa mellett a helybeli Peti Rózsa a csokonyavisontai Székelyné Ábrahám Eszterrel közösen lépett fel, remek hangulatot teremtve az orosz katonanótákkal, népdalokkal és a Demeter-napjához fűződő alföldi dalokkal. Személyesen vitték el a település legidősebb lakójának, a 96 éves Bódis Irmának az önkormányzat ajándékcsomagját.

Virágot kaptak, dalcsokrot hoztak

Finom ebédet és piros szegfűt kaptak azok, akik elmentek a Drávakörnyéki Kistérségi Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége kreatív klubjának közösségi napjára Barcson. Az ajándék mellé műsor is járt, Illés Ferenc szavalatából áradt a szeretet, a köszönet és a hála a nők felé a Csillag Étteremben szervezett összejövetelen, majd a hölgyeket egy szál virágot is kaptak.

A rinyaújlaki Molnár Hajnalka pedig Moldova György: „Lefelé a lejtőn” című novellájával nevettette meg a megjelenteket. Az újlaki Peti Rózsa párban a csokonyavisontai Székelyné Ábrahám Eszterrel vidám dalokkal szórakoztatta a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában