TeSzedd

2019.03.25. 19:32

Szélmalomharcot vívnak a visziek az illegális szemetelőkkel

Névre szóló hivatalos iratokat, mobiltelefonba használható, bontatlan SIM-kártyákat is találtak a hétvégén a Visz Polgári Egyesület és a közösségi ház tagjai az országos Te Szedd szemétszedő akció során.

Barkóczy László

– Rögtön értesítettük a rendőrséget, akik megkezdték a területen a helyszínelést – mondta el lapunknak Tóth László, az egyesület titkára. – 2011 óta minden évben csatlakozunk a szemétgyűjtő kezdeményezéshez, és minden alkalommal több mint száz zsák szemetet szedünk össze a környék erdeiből és az utak mellől. A helyszínelés elhúzódott, így idén harminc zsáknál tartunk. A napokban megtesszük a feljelentést is környezetkárosításért. Bízunk benne, hogy a rendőrség nyomára akad az elkövetőknek, és ez elriaszt másokat is attól, hogy szemetüket a mi portánk mellett helyezzék el.

– Meglepett minket az a rengeteg szemét, amit a környező településekről elsősorban a nyaralótulajdonosok idehordanak településünk határába – számolt be Molnár Tibor az egyesület elnöke. – Kommunális hulladékból is közel tíz köbméternyit találtunk, de ettől alig maradt el a veszélyes hulladékok mennyisége, ami igazán ijesztő számunkra. Ez már olyan mértékű környezeti terhelést jelent, hogy gondolkozunk egyfajta összefogáson a látrányi önkormányzattal is. Gondolkodunk vadkamerák felszerelésén az érintett szakaszokon. Valamint az olyan összekötő utakat, melyeket már senki nem használ, betontuskókkal szeretnénk lezárni, így adva azt vissza természetnek és meggátolni a szemetelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában