könyvbörze

2019.04.15. 20:00

Jól jön olykor egy receptkönyv a regény mellé

Húsvéti könyvbörze kezdődött hétfőn a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban: a regényeken, versköteteken és szótárakon kívül krimik, süteményes és szerelmes könyvek is várják az olvasni vágyókat csütörtökig. A szerencsések akár már ötven forintért hozzájuthatnak egy jó állapotú használt kötethez.

Harsányi Miklós

– Érdemes időt szakítani a böngészésre, jó eséllyel mindenki megtalálhatja kedvenc művét – mondta Kovács Gábor kaposfői biztonsági őr. – Gyakran járok könyvtárba, az olvasás régi szenvedélyem, s mivel a község helytörténetét szeretném feldolgozni, ezért alaposan beleásom magam a múltba. A történelmi kiadványok mellett amúgy más műfajok is érdekelnek: lényeg, hogy mindig legyen olvasnivaló.

A földszinti teremben könyvek sokaságától roskadoztak az asztalok. Bő egy méteres szakaszon belül – többek közt – 1972-es kiadású Magyarország útikönyv, szótár, valamint a keleti bölcsességeket és a világ fővárosait taglaló kötet várta a böngészőket. Banda Zoltán magyartanár biztosra ment, a kiszemelt kiadványokat egy székre pakolva gyűjtötte. Sikeres akciót zárt végül délelőtt. Az egyik Fekete István regényen kívül a száz híres tudós életét feldolgozó könyvet is megszerezte. Az 55 éves kaposvári Kovács Csaba szerint példaértékű a könyvtár kezdeményezése. Az olcsón kínált kötetek azoknak is lehetőséget teremt, akik nem tudnak 4–5 ezer forintot fizetni egy új boltiért.

– Ragaszkodom a könyvekhez, én a régi iskola tanítványa vagyok – mosolyodott el a férfi. – Az internet világában is élmény kézbe venni egy verskötetet vagy egy jó regényt.

Háromezer kötet

– Az olvasók szeretik a börzét, már az első órákban több száz könyvet vittek el – mondta Virág Erzsébet rendezvényszervező. – Hosszú esztendők óta évente kétszer, húsvét és karácsony előtt megrendezzük a programot, s ezúttal csaknem 3000 kötet közül válogathatnak az érdeklődők. Akadt olyan látogató, aki a könyvet hozta vissza, s ahogy értesült a börzéről, kényelmesen körbenézett. Kedd kivételével csütörtök délutánig várjuk a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában