elismerés

2019.05.15. 18:22

Ösztöndíjat kaptak az extra matekért és az informatikáért

Ösztöndíjakat adtak át a Gábor Dénes Főiskola siófoki intézményében azoknak a diákoknak, akik részt vettek a főiskola természettudományos, műszaki- és informatikai pályát népszerűsítő programjában.

Kolumbán Tünde

A pályázatos projekt az elmúlt és az idei tanévben kínált tanulási lehetőséget a siófoki és a környékben lévő középiskolák diákjai számára, hogy matematika, fizika és informatika órákon vegyenek részt és ezzel is bővítsék az iskolában megszerezhető ismereteiket. Az úgynevezett infopálya projekt két éven át tartott és nemcsak a diákok tudásának elmélyítésére valamint az érettségire való felkészülés megkönnyítésére adott lehetőséget, hanem ösztöndíjat is kínált a pályázóknak.

A mostani tanévben 60 és 100 ezer forint közötti összegben nyerhetett tanulmányi ösztöndíjat az a 14 középiskolás diák, akik részt vettek a Gábor Dénes Főiskola (GDF) nulladik évfolyamos programjában. Tuschák Éva, a GDF munkatársa, a projekt vezetője az ösztöndíjak szerdai átadásakor arról is beszélt a siófoki campuson, hogy a két éves program során a diákok az oktatás mellett szakmai eseményekre is ellátogattak, ilyenek voltak a gyárlátogatások, vagy kutatók éjszakájához kapcsolódó rendezvények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában