sláger

2019.07.02. 11:30

Münchenig elhallatszik az új Balaton dal

Újabb dal született a Balatonról. Ezúttal egy pécsi fiatalt, Sághy Katát ihlette meg a magyar tenger. A slágerhez videoklip is készült, amely elérhető az egyik legnagyobb videomegosztó oldalon.

Munkatársunktól

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„A parton süttetem magam, szabad strandon boldogan. Lelle, Fenyves, Boglár, érzem itt a nyár.” A Balaton déli partját idézi fel a dalszöveg első két sora. Nem véletlenül, hiszen a sláger szerzője, Sághy Kata kiskorában rengetegszer nyaralt a tó partján. – Sok élményt adott a délipart – fogalmazott Sághy Kata. – Szívesen gondolok vissza arra, amikor kisgyerekként lubickoltam a Balatonban és nem lehetett kihúzni a vízből. Sok barátságot kötöttem az évek alatt és ahogyan közeleg a nyár ezek az emlékek előjönnek.

– Tavaly kezdtem el komolyabban foglalkozni zeneírással – folytatta Sághy Kata. – Ezért is jött az ötlet, hogy kellene írnom egy dalt a Balatonról. Szerintem sokan éreznek hasonlóan és szeretném, hogyha a Balaton és a zenekedvelők minél szélesebb körben megismernék a slágert. Én egyébként szívesen hallgatok olyan zeneszámokat, amelyek a szívemhez közel állnak és a magyar tengerről szólnak. A dalhoz készült egy videoklip is, május 31-én Balatonlellén volt a forgatás, Benke Róbert készítette a felvételeket – tette hozzá.

Sághy Kata gyerek kora óta a zene megszállottja. Pécsen tanult énekelni, kórusba is járt, később pedig autodidakta módon megtanult zongorázni, gitározni, tanári segítséggel pedig fuvolázni. A balatoni dalban is felcsendül a fuvola, amely egy különleges, játékos hangzást ad a dalnak. A pécsi énekes Budapesten a Pető Intézetben végzett konduktorként, jelenleg pedig Münchenben dolgozik, mint óvónő. Balatoni slágere a német városba is eljutott már, Kata egyik óvodása büszkén mesélte, hogy látta a videoklipet. A fiatal zenész már újabb két dalon dolgozik. Tervei szerint egyik slágere az RMB és a Hip-Hop stílust ötvözné és hallható lenne a fuvola hangja is. Ettől várhatóan lírikus hangvételű lenne az alkotás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában